Prvo mesto za najbolju pralinu na World Chocolate Masters turniru u Atini - Stamevski

16 marta, 2022 | Događaji

Ponosni smo što je naš Dušan Jeličić osvojio treće i prvo mesto za najbolju pralinu Jugoistočne Evrope na World Chocolate Masters turniru održanom u Atini. Nismo sumnjali u Dušanovo majstorstvo, ali smo posebno srećni što je to prepoznato i kod eksperata ovog svetskog turnira.

Dušan je predstavljajući svoj rad istakao da je ponosan što je predstavio Srbiju na takvom turniru, a sada je red na nama da ga pohvalimo na trudu, radu i umeštvu i podržimo za nove uspehe.

Dušan je istakao da su mu inspiracije za turnir, kao i u životu, priroda, – kojoj sve dugujemo i zato je moramo očuvati, zatim napredak – predstavljan kroz Nikolu Teslu, koji je prirodu i njene procese razumeo bolje od svih, i na kraju vreme koje deli na prošlost, sadašnjost i budućnost. U 3D skulpturi, povezao je prošlost kroz Teslino poznato Kolumbovo jaje odajući počast temeljima koje su postavljeni za naše “sutra”. Kao bambus, biljku koja najbrže raste na svetu, napredak je izuzetno brz i samo se ubrzava ka budućnosti, koja je otelotvorena kroz Mars, veliko i naizgled nedostižno odredište. Zna da ne smemo zaboraviti da uživamo i očuvamo prirodu, kojom je ispunjen svaki deo našeg puta. Upravo zbog toga je priroda element koji spaja sve njegove kreacije.

Koristeći prirodne sirovine prepoznatljive za Srbiju, poput šljiva, oraha i jabuka, kombinujući ih sa čistim ukusom čokolade, predstavio je Srbiju kroz jedinstvene ukuse. Srpski Bonbon i moderna verzija francuskog poslastičarskog klasika – Mille Feuille – prezentovao je na stalcima “X” oblika, simbolizujući nepoznato koje budućnost donosi.

Rešavanje mnogih izazova sa kojima se susrećemo zahteva snagu. Zbog toga je zdrava, veganska užina, obogaćena čistim biljnim proteinima, deo njegove vizije za budućnost umetnosti poslastičarstva.

Ukusi i sirovine najvišeg kvaliteta, spremljeni sa mnogo pažnje i treba da budu dostupni kroz premium kanale prodaje, poput hotela sa pet zvezdica i uglednih restorana.

Ukazujući na važnost prirode u životima svih nas, kampanja je dodatno podržana eco-friendly ambalažom.Vezani članci16 novembra, 2018

Doček novog Božolea

U Beogradu je 15-tog Novembra otvorena Francuska nedelja, u organizaciji Francusko-srpske privredne komore. Francuska nedelja otvorena je sinoć svečanim ...