Raskid ugovora

Prema važećim zakonima Republike Srbije, kod kupovine na daljinu imate pravo na jednostarni raskid ugovora u roku od 14 dana. Obrazac jednostarnog raskida ugovora možete preuzeti (ovde).
U slučaju jednostranog raskida u smislu člana 35. Zakona o zaštiti potrošača, svi kupljeni proizvodi moraju biti vraćeni u originalnoj ambalaži, uz pripadajuću dokumentaciju (fiskalni isečak i račun-otpremnicu), na adresu:

Stamevski d.o.o. Stara Pazova
Karađorđeva 9

22300 Stara Pazova
sa napomenom ’’raskid ugovora’’.

Vraćanje proizvoda kupljenih online nije moguće u nekom od prodajnih objekata već isključivo i samo na adresu navedenu u prethodnom stavu.
Troškove vraćanja proizvoda snosi Kupac. Kupac je obavezan da dostavljeni proizvod vrati u stanju u kojem mu je isti isporučen i u originalnom pakovanju (pakovanje u kojem je roba dostavljena), u suprotnom će se vraćanje proizvoda smatrati nevažećim, te će proizvod biti vraćen na adresu Kupca o njegovom trošku.
Ukoliko se ustanovi da je proizvod, koji je vraćen Prodavcu zbog jednostranog raskida ugovora, oštećen usled nepažljivo rukovanja, da je upotrebljavan, da se ne nalazi u originalnom pakovanju ili da nedostaju neki delovi proizvoda koji su se nalazili u pakovanju, Prodavac neće preuzeti proizvod, već isti će biti vraćen na adresu Kupca o trošku Kupca.
Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ukoliko se izričito (označavanjem odgovarajućih polja u narudžbenici) saglasio da Prodavac započne isporuku pre isteka roka za jednostrani raskid.
U slučaju otkazivanja ugovora, novčana sredstva koja su plaćena na ime kupoprodajne cene, biće vraćena na račun Kupca, najkasnije u roku od 14 dana od dana raskida ugovora, s tim što će troškove transporta snositi Kupac.