Raskid ugovora

Pravo na odustanak od Ugovora i uslovi Povrata i reklamacija robe

Potrošač ima pravo na odustanak od Ugovora shodno članu 37. stav 1. tačka 5. Zakona o zaštiti potrošača („Sl. glasnik RS“, br. 62/2014, 6/2016 – dr. zakon i 44/2018 – dr. zakon) jer su proizvodi koji nudi STAMEVSKI D.O.O. STARA PAZOVA takve prirode da se ne mogu vratiti zbog zdravstvene ispravnosti samog proizvoda.

Prema važećim zakonima Republike Srbije, kod kupovine na daljinu imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku od 14 dana. U slučaju jednostranog raskida u smislu člana 35. Zakona o zaštiti potrošača, svi kupljeni proizvodi moraju biti vraćeni u originalnoj ambalaži, uz pripadajuću dokumentaciju (fiskalni isečak i račun-otpremnicu), na adresu: STAMEVSKI DOO STARA PAZOVA, Karađorđeva 9, 22300 Stara Pazova – sa napomenom ’’raskid ugovora’’. 

  1. Vraćanje proizvoda kupljenih online nije moguće u nekom od prodajnih objekata već isključivo i samo na adresu navedenu u prethodnom stavu.

  2. Troškove vraćanja proizvoda snosi Kupac. Kupac je obavezan da dostavljeni proizvod vrati u stanju u kojem mu je isti isporučen i u originalnom pakovanju (pakovanje u kojem je roba dostavljena), u suprotnom će se vraćanje proizvoda smatrati nevažećim, te će proizvod biti vraćen na adresu Kupca o njegovom trošku.

  3. Ukoliko se ustanovi da je proizvod, koji je vraćen Prodavcu zbog jednostranog raskida ugovora, oštećen usled nepažljivo rukovanja, da je upotrebljavan, da se ne nalazi u originalnom pakovanju ili da nedostaju neki delovi proizvoda koji su se nalazili u pakovanju, Prodavac neće preuzeti proizvod, već isti će biti vraćen na adresu Kupca o trošku Kupca.

  4. Kupac gubi pravo na jednostrani raskid ukoliko se izričito (označavanjem odgovarajućih polja u narudžbenici) saglasio da Prodavac započne isporuku pre isteka roka za jednostrani raskid.

  5. U slučaju otkazivanja ugovora, novčana sredstva koja su plaćena na ime kupoprodajne cene, biće vraćena na račun Kupca, najkasnije u roku od 14 dana od dana raskida ugovora, s tim što će troškove transporta snositi Kupac.

  6. U slučaju kada je roba plaćena karticom, a u slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava, povraćaj sredstava će se vršiti isključivo preko VISA emc i MAESTRO metoda plaćanja.

Za sva pitanja i primedbe u vezi sa prodajom putem online prodavnice možete nam pisati na e-mail: info@stamevski.com